Cafea boabe Arabica 100%, Rioba, 3 kg
Caracteristicile cafelei Arabica
Made in Italy
Cafeaua provenita din boabele Arabica are un gust placut acidulat, cu arome de ciocolata, aromat si foarte usor amarui. Boabele de Arabica au un continut mai ridicat de lipide si zaharuri ceea ce face gustul acesteia sa fie mai dulceag.
Boabele crude de Arabica se spune ca au un miros ce aduce cu cel de afine. Dupa prajire acestea capata un miros parfumat, o combinatie intre fructat si dulce.
Este evident ca atat gustul cat si mirosul sunt influentate de foarte multi factori, in primul rand naturali si de aceea cele descrise mai sus sunt doar caracteristici generale.
Ce presupune cafeaua cu 100% ArabicaDaca faceti un mic studiu atunci cand cumparati un pachet de cafea din magazin, veti descoperi ca in majoritatea supermarketurilor sau hipermarketurilor, cafele ambalate sunt etichetate ca Arabica Blend sau Cafea Amestec. Aceasta inseamna ca in acel pachet a fost adaugata si Robusta pentru a reusi sa se aduca amestecul respectiv la un pret mai mic. Procentul de Robusta adaugat in amestec variaza, cu cat este mai mare, cu atat costul pungii respective este mai redus.
Daca, insa, pe punga de cafea este scris 100% Arabica, atunci continutul pungii este doar de cafea Arabica. Totusi doar acest mic fapt, continutul integral de boabe de Arabica nu garanteaza o calitate superioara a cafelei respective. Da, este mai buna decat un amestec, dar poate si ea fi dintr-un lot mai prost sau prost prajita. Putini stiu ca desi Arabica detine un procent de 75% din intreaga productie de cafea din lume, doar 10% din acest procent reprezinta cafea de specialitate. Industria cafelei de specialitate a creat un sistem de notare si identificare ce departajeaza boabele de cafea in functie de calitatea lor. Adica acestea sunt notate diferit chiar daca toate provin din productia de Arabica.