CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Cum se macina cafeaua boabe?

Cum se macina cafeaua boabe?
Boabele de cafea, este produsul obtinut odata ce boabele extrase din planta de cafea sunt supuse prajirii, adica acel proces de prajire care provoaca diverse efecte, inclusiv deshidratarea si oxidarea produsului. In acest fel, unele caracteristici ale cafelei sunt imbunatatite si facute potrivite pentru prepararea bauturii pe care o iubim cu totii.

Dar care sunt proprietatile boabelor de cafea si care este cea mai potrivita procedura de macinare pentru fiecare preparat? Sa aflam impreuna in paragrafele urmatoare.
 

Avantajele cafelei boabe


Astazi redescoperim obiceiul de a cumpara boabe de cafea si de a le macina acasa, prin folosirea rasnitelor de cafea care pot fi chiar incorporate in aparatele automate de cafea. Obiceiul de a macina cafeaua acasa permite, de fapt, o experienta cu totul noua in prepararea si degustarea cafelei, din doua motive:
• Aveti ocazia de a aprecia caracteristicile fizice ale produsului in boabe, cu forma si culorile acestuia, inainte de reducerea lui in pulbere;
• Doar macinand cafeaua cu cateva clipe inainte de infuzie se pot aprecia aromele in intregime, deoarece unele dintre acestea se disperseaza rapid dupa macinare.

Cum sa macinati cafeaua


In procesul de macinare a cafelei trebuie sa luam in considerare dimensiunea granulelor cafelei, adica dimensiunea particulelor de cafea macinata.

Pentru a evalua aceasta cantitate trebuie sa luam in considerare timpul de contact cu apa clocotita. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in functie de dimensiune, si suprafata expusa a boabelor variaza.

Pentru a evita cafeaua supraextrasa sau subextrasa, va trebui, asadar, sa adaptati nivelul de macinare la timpii de infuzie: cu cat timpul de infuzie este mai lung, cu atat va trebui sa fie macinata mai mare; dimpotriva, un timp de contact mai scurt va necesita o macinare mai fina.

Granulometrie pentru cafea filtru
In cazul macinarii pentru cafea la filtru, un tip de preparat care devine din ce in ce mai popular, timpii de contact cu apa clocotita sunt in medie mari. In acest caz, este necesara o macinare mai grosiera.

Granulometrie pentru moka
Macinarea pentru moka trebuie sa fie in schimb intermediara, cu o dimensiune asemanatoare cu cea a sarii de masa. Astfel cafeaua nu va fi supraextrasa si nici nu va putea trece prin orificiile din filtru.

Granulometrie pentru espresso
In sfarsit, prepararea cafelei espresso necesita o macinare mai fina, timpii de contact cu apa fierbinte sunt mai scurti. In cazul prepararii espressoului, nu trebuie sa uitam nici de presarea corecta a cafelei in suportul filtrului (tampare), ceea ce permite o extractie mai uniforma si trecerea mai lenta a apei, potrivit timpilor de infuzare a cafelei.

Tipuri de rasnite de cafea


Un alt aspect de luat in considerare este tipul de rasnita de cafea folosita. In general, acestea pot fi impartite in doua categorii, in functie de sistemul care se foloseste la pudrarea cafelei. Prin urmare, putem avea rasnite de cafea cu lama si rasnite de cafea.

Rasnita de cafea cu lama
Rasnita de cafea cu lama este cel mai popular tip de rasnita de cafea. Cafeaua este macinata prin actiunea unei perechi de lame care, rotindu-se cu viteza mare, toaca boabele. Cu cat rasnita de cafea ramane in functiune mai mult, cu atat macinarea va fi mai fina.

Printre dezavantajele acestui sistem se numara imposibilitatea obtinerii regularitatii in macinare, cu o pulbere care nu este in intregime uniforma, si in al doilea rand, posibilitatea ca rotirea lamelor sa incalzeasca produsul, determinand o eliberare timpurie a aromelor si formarea. de bulgari.

Printre avantaje avem insa:
• Eficienta costurilor: modelele cu lame sunt in general mai putin costisitoare decat modelele de slefuit;
• Usurinta in utilizare si curatare a diferitelor componente;
• Cel mai putin spatiu ocupat.

 Rasnita cafea clasica
Rasnitele de cafea Burr folosesc doua suprafete abrazive rotative pentru a macina cafeaua. In acest caz, avem o rasnita care „zdrobeste” boabele de cafea, folosind mai degraba presiunea decat viteza de rotatie.

In ciuda unui cost mai mare, aveti urmatoarele avantaje:
• Macinarea este mai delicata: exista mai putina incalzire a produsului si prin urmare aromele cafelei se pastreaza mai bine;
• Cafeaua este toata macinata la aceeasi dimensiune, intrucat marimea boabelor depinde de distanta dintre cele doua suprafete ale rasnitei, cu un grad mai mare de precizie.

Acum ca aveti toate informatiile utile pentru macinarea boabelor de cafea direct acasa, puteti face un tur al magazinului nostru pentru a descoperi amestecurile noastre de boabe de cafea.
Descoperiti prajirea noastra si toata pasiunea pe care o punem in producerea celor mai bune boabe de cafea in fiecare zi.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!