CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Capsule de cafea biodegradabile. Ce sunt? Caracteristici si bune motive pentru a le prefera.

Capsule de cafea biodegradabile. Ce sunt? Caracteristici si bune motive pentru a le prefera.

Respectul pentru mediu si gustul de inalta calitate: acestea sunt trasaturile distinctive care caracterizeaza capsulele biodegradabile, o solutie moderna care garanteaza cele mai inalte standarde de excelenta si care, in acelasi timp, permite reciclarea cantitatatii de deseuri care se genereaza. Vorbim despre capsule biodegradabile pentru ca, odata ce au fost folosite, sunt destinate sa fie transformate in compost, adica o substanta folosita pentru fertilizarea solului. In general, definitia compostabilului se refera la toate produsele care sunt realizate cu materiale datorita carora este posibil sa se obtina compost, indiferent daca aceasta se intampla printr-un procedeu industrial sau in virtutea degradarii naturale. Cand compostul este gata, il puteti folosi pentru fertilizare.

Caracteristicile capsulelor biodegradabile

Capsulele compostabile nu trebuie confundate cu cele reciclabile, deoarece sunt produse diferite. In special, capsulele reciclabile pot fi folosite pentru a crea obiecte noi; cu toate acestea, nu pot fi folosite pentru a obtine ingrasamantul care va fi folosit pe pamant, spre deosebire de ceea ce se intampla cu capsulele de cafea biodegradabile. Acestea din urma sunt recomandate tuturor persoanelor care apreciaza capsulele de cafea si care, in acelasi timp, si-ar dori sa-si reduca impactul asupra mediului fara a renunta la calitatea unei cani de cafea. Diferenta fata de ceea ce s-a intamplat inainte este ca in trecut capsulele ajungeau in deseuri si adesea in gunoi nesortat, desi erau din aluminiu sau plastic. Acum, insa, permit diverse utilizari si sunt utile pentru promovarea nasterii si cresterii plantelor.


Cum se face o capsula biodegradabile

O capsula biodegradabila, mai simplu spus, este un produs a carui invelis poate fi folosit pentru a produce compost. Cu toate acestea, nu trebuie sa va ganditi ca acestea sunt pur si simplu capsule biodegradabile. Acestea din urma sunt realizate din materiale care, in timp, se descompun datorita actiunii desfasurate de microorganisme; sunt deci absorbite de sol pe o perioada de cateva luni. In cazul capsulelor biodegradabile, insa, trebuie sa faci fata unor timpi si mai scurti, iar ele se dezintegreaza in maximum trei luni.


De ce sa alegeti capsule de cafea biodegradabile

La Capsuleria produce capsule biodegradabile de inalta calitate compatibile Nespresso. Disponibil in format de doza unica, aceste capsule garanteaza gust unic si au, de asemenea, avantajul de a face bine pentru mediu. Pe scurt, cu siguranta exista multe motive pentru care merita sa te bazezi pe capsulele biodegradabile. La baza tuturor stau avantajele oferite de economia circulara, care ne permite sa continem riscurile legate de exploatarea excesiva a resurselor puse la dispozitie de mediu. Cu siguranta nu este un gest marunt, asadar, care duce la alegerea capsulelor biodegradabile. Ganditi-va doar la diferenta dintre utilizarea a doua capsule compostabile in fiecare zi si a doua care nu sunt; iar daca apoi inmultiti acest gest cu milioane de indivizi, puteti intelege cu usurinta care este impactul general. Un impact care, de altfel, nu priveste doar mediul, ci si dimensiunile sociale si economice.


Un nou stil de productie


Nu este greu de inteles, asadar, motivul pentru care un numar din ce in ce mai mare de companii din sector au decis sa incerce acest nou stil de productie, care ramane fidel dorintei de a proteja produsul cu materiale ecologice, prevenind bunatatea sa de a fi compromisa intr-un fel. Materiale ecologice care nu numai ca nu dauneaza mediului, dar sunt chiar o sursa de beneficii. Un aspect foarte important intr-o tara ca a noastra: pentru romani consumul de cafea este mai mult decat un obicei, in sensul ca poate fi considerat o adevarata pasiune.


Capsulele de noua generatie

Panorama capsulelor de noua generatie care au fost create cu scopul de a proteja mediul inconjurator este insa foarte larga si variata. Acesta este un sortiment de produse care au avantajul de a putea fi aruncate cu usurinta, evitand inconvenientele productiei de capsule clasice. O mentiune se impune, de exemplu, pentru capsulele reincarcabile, care sunt dezvoltate astfel incat sa poata fi reumplute cu cafea macinata. Am spus deja despre capsulele reciclabile: reziduurile de cafea sunt destinate a fi folosite ca ingrasaminte, iar aluminiul este folosit pentru a produce obiecte. In cele din urma, exista capsule biodegradabile, care sunt aproape intotdeauna fabricate din bioplastic de origine vegetala: durabilitatea se refera si la productie, precum si la eliminare.


Cafeaua capsulelor biodegradabile

Trebuie sa fie clar ca cafeaua espresso care provine din capsule compostabile este aceeasi cu cea pe care o iei la bar. Daca ti-ai dori, ai putea apoi sa optezi pentru cafea organica, care este produsa respectand nu doar mediul inconjurator, ci si resursele umane ale lantului de aprovizionare. 


 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!