Cafeaua decofeinizata - de stiut

Cafeaua decofeinizata - de stiut
Lumea cafelei are diferite fatete.
Printre acestea, este posibil sa amintim cafeaua decofeinizata. Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre caracteristicile si beneficiile sale, tot ce trebuie sa faceti este sa continuati in randurile urmatoare ale acestui articol.

Ce inseamna cafeaua decofeinizata?
 

Sa incepem de la elementele de baza, incercand sa intelegem ce inseamna cafeaua decofeinizata. Cand folosesti aceasta expresie, te referi la o cafea din care a fost extrasa practic toata cofeina. Trecand la miezul cifrelor, dorim sa subliniem ca, conform legislatiei, cantitatea de cofeina trebuie sa fie mai mica de 0,1%. De dragul caracterului complet, va reamintim ca, in alte parti ale lumii, procentele variaza.

Dupa ce am facut aceasta premisa necesara, putem intra in detaliu despre procesul prin care se obtine cafeaua decofeinizata.

Cum se obtine cafeaua decofeinizata
Cum se produce cafeaua decofeinizata? Dupa ce am vazut ce inseamna cafeaua decofeinizata, trebuie sa ne adancim in detaliile generale ale lantului de productie. Primul lucru de luat in considerare se refera la faptul ca extractia cofeinei are loc inainte de prajire, adica cu cafeaua verde ca materie prima de pornire. Ce se foloseste? Iata alternativele:
Apa
Dioxid de carbon;
Acetat etilic;
Diclormetan.
Un alt lucru important de stiut este ca, in comparatie cu cafeaua traditionala, boabele sunt cu siguranta mai fragile. Motivul este legat de a fi in centrul unei proceduri care presupune mai multe etape. In lumina celor specificate, procesul de prajire a cafelei verde trebuie sa aiba loc diferit de cel care caracterizeaza cafeaua traditionala. Aceasta inseamna ca temperatura trebuie schimbata mai treptat.

De ce multi oameni prefera cafeaua decofeinizata?
Ridica mana daca nu ai macar un prieten sau o ruda care sa ceara mereu cafea decofeinizata cand merg la bar! De ce este atat de popular? In cele mai multe cazuri, exista o nevoie la baza. Cofeina, ca stimulent al sistemului nervos central, poate provoca diverse efecte secundare. Prea multa cofeina, de obicei cu mai mult de trei cafele, poate duce in unele cazuri la aparitia tahicardiei, nervozitatii si insomniei.

Ca regula generala, un adult sanatos ar trebui sa consume aproximativ 400 mg de cofeina pe zi. In prezenta unor factori de risc special, este oportun sa se reduca doza mentionata mai sus si sa se concentreze pe cafeaua decofeinizata.


Care este diferenta dintre cafeaua obisnuita si cafeaua decofeinizata?
 Principalul punct de distinctie se refera, dupa cum sa mentionat deja, prezenta unei cantitati minime de cofeina in al doilea. Din punct de vedere al aromei, nu exista nicio indoiala ca, in cazul cafelei decofeinizate, retrogustul amar dat de prezenta cofeinei este hotarat mai putin persistent. Aceasta particularitate poate determina, indiferent de conditiile fizice, multi oameni sa aleaga varianta tocmai mentionata din motive de gust.

Din punct de vedere al cremositatii, atunci cand la baza exista un amestec de calitate, nu trebuie sa va faceti griji. Rezultatul, de fapt, va fi similar cu cel al cafelei traditionale. In situatiile tocmai descrise, lejeritatea la palat este insotita de un corp si robustete care nu-i fac pe cei care iubesc ritualul canii sa regrete cafeaua traditionala. 

Este cafeaua decofeinizata rea pentru tine?
Dupa cum puteti vedea, exista mai multe intrebari de luat in considerare atunci cand vorbiti despre cafea decofeinizata. Sunt cei care se intreaba, de exemplu, daca face rau. Raspunsul este negativ. Nu conteaza daca vorbim de capsule de cafea decofeinizata sau de ceasca atemporala savurata la bar: in toate cazurile, baza este o metoda de decofeinizare care este cel putin sigura.
Acesta este motivul pentru care, mai ales daca te confrunti cu o materie prima de calitate, nu este absolut necesar sa-ti faci griji cu privire la sanatatea cafelei decofeinizate.

Care sunt beneficiile cafelei decofeinizate?
Care sunt beneficiile de luat in considerare cand vorbim despre cafeaua decofeinizata? In realitate, cafeaua decofeinizata are multe beneficii in comun cu cafeaua traditionala precum: prezenta flavonoidelor, compusi vegetali caracterizati printr-o puternica eficacitate antioxidanta si cunoscuti pentru capacitatea lor de a proteja organismul de actiunea radicalilor liberi. In plus, potrivit mai multor studii, cafeaua decofeinizata ar putea, mai mult decat cafeaua traditionala, sa promoveze prevenirea unei patologii metabolice grave precum diabetul de tip 2.

Cafeaua decofeinizata, cu continutul redus de cofeina, este capabila sa aiba o actiune analgezica in cazul durerilor de cap.

Cafea decofeinizata: cat sa bei?
Cata cafea decofeinizata ar trebui sa bei pe zi? La aceasta intrebare nu se poate raspunde precis. De fapt, totul depinde de conditiile persoanei individuale. Ceea ce se poate face este sa dam o estimare generala si sa subliniem ca, in virtutea continutului redus de cofeina, cel putin, putem depasi chiar si 3 cani zilnic ca la cafeaua traditionala. Daca aveti dubii, cel mai bun lucru de facut este sa va consultati medicul.

Esti interesat sa descoperi toata magia cafelei decofeinizate de calitate? Datorita ofertelor din magazinul La Capsuleria, unul dintre cele mai populare magazine de capsule de cafea, vei putea trai aceasta experienta extraordinara.

Exista mai multe alternative la care sa faceti referire! In ceea ce priveste boabele de cafea decofeinizate, este posibil sa folositi 100% arabica, caracterizata printr-un profil de prajire care va permite sa apreciati note de migdale si ciocolata cu lapte.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!