CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Capsulele de cafea sunt daunatoare pentru sanatate?

Capsulele de cafea sunt daunatoare pentru sanatate?

O intrebare pe care comunitatea medico-stiintifica si-a pus-o in ultimii ani este daca capsulele de cafea sunt daunatoare pentru sanatatea ta.
Problema de baza se refera la posibila prezenta a unor substante potential cancerigene in carcasele din plastic sau aluminiu, care sunt din ce in ce mai raspandite.

Care sunt substantele periculoase?

Testele efectuate de diverse centre de studiu si universitati internationale s-au concentrat pe cautarea unor substante precum acrilamida, bisfenol, ftalati, furan si pesticide. Scopul este de a intelege daca concentratia depaseste nivelurile considerate inofensive pentru sanatate de catre EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara) si de a le compara cu cele prezente in alte tipuri de cafea pentru automate.

Una dintre substantele potential cancerigene carora sa le acordati cea mai mare atentie este furanul. Este un compus organic foarte volatil care este cunoscut de ceva timp, fiind mereu prezent in cafea in urma procesului de prajire. Stiinta si-a demonstrat pericolul ridicat, insa problema se refera la cantitatea absorbita de organism.

De fapt, nedepasind 2 micrograme pe zi per kilogram de greutate corporala, riscurile sunt practic zero. Capsulele, fiind sigilate, nu permit furanului sa se volatilizeze in aer, insa, desi au niveluri mai mari decat alte formate de cafea ambalate, concentratia ramane cu mult sub limita de siguranta.

Discurs similar pentru o alta substanta potential cancerigena si anume acrilamida; se dezvolta intotdeauna in faza de prajire, dar si in acest caz rezultatele cercetarii sunt linistitoare avand in vedere cantitatile foarte mici masurate.

In ceea ce priveste flatii adaugati materialelor plastice pentru a oferi o mai mare flexibilitate, bisfenol si pesticide, nu au fost detectate urme semnificative.

Ce spune cercetarea?

In lumina datelor incurajatoare colectate din diferite studii de cercetare, se poate afirma ca capsulele de cafea nu prezinta niciun risc pentru sanatate. In acest fel, orice indoieli cu privire la posibilele efecte cancerigene sunt, de asemenea, inlaturate.

Totusi, adevarul ramane ca respectand regula bunului simt te poti proteja de orice problema, asa ca ai grija sa nu exagerezi si sa-ti limitezi consumul zilnic de cafea. EFSA recomanda sa nu depaseasca 400 de micrograme de cofeina, ceea ce corespunde la aproximativ 4 espresso-uri.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!