CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Decalcifiere espressor Dolce Gusto

Decalcifiere espressor Dolce Gusto
Pentru a ne asigura ca aparatul dvs. dureaza ani de zile, permitandu-va sa va bucurati de o bautura delicioasa preparata practic fara efort, am decis sa discutam despre caracteristicile cheie pentru ingrijirea Nescafé Dolce Gusto. Un espressor curat si bine intretinut nu numai ca va prepara o cafea excelenta, dar va face si parte din ritualul tau de dimineata pentru mult mai mult timp.

Curatarea regulata a aparatului Dolce Gusto pentru a indeparta calcarul este vitala pentru a prelungi durata de viata a acestuia si pentru a va asigura ca continua sa produca cafea delicioasa, de inalta calitate, asa cum a fost destinata.

Pot exista mai multe situatii in care trebuie sa detartrati aparatul de cafea, de la rezolvarea unei probleme cu presiunea apei pana la imbunatatirea gustului cafelei. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor de aparate de cafea Dolce Gusto decid sa isi decalcifieze aparatul numai atunci cand lumina portocalie intermitenta se aprinde.

Cand ar trebui sa decalcifiez espressorul Dolce Gusto?

Spre deosebire de alte marci, aparatele de cafea Dolce Gusto nu aveau pana acum cativa ani un sistem automat de alarma sau avertizare care sa ne spuna cand sa decalcifiem aparatul. Primele modele care au inclus avertismente de decalcifiere au fost Jovia si Oblo, folosind lumina portocalie familiara de pe butonul de pornire.

Cu toate acestea, exista cateva semne inconfundabile ca aparatul nostru de cafea Dolce Gusto trebuie detartrat:

1.Bautura nu mai este la fel de fierbinte ca inainte.
2.Nu iese apa sau foarte putina apa.
3.Gustul cafelei nu mai este la fel de curat si puternic ca inainte.
Daca apare oricare dintre aceste semne, detartrati Dolce Gusto cat mai curand posibil.

Ce sa folositi pentru a indeparta calcarul de pe espressorul Dolce Gusto?
 

Va recomandam sa folositi numai decalcificanti naturali si testati! Un produs universal care se potriveste tuturor aparatelor de cafea Dolce Gusto


Cum sa decalcifiezi un aparat de cafea Dolce Gusto?

Procesul pas cu pas descris mai jos este foarte simplu, asa ca nu ar trebui sa aveti probleme la decalcifierea Dolce Gusto.

Cel mai bine ar fi sa nu sariti peste niciunul dintre pasi. In caz contrar, rezultatul procesului de decalcifiere poate sa nu fie cel dorit.

1.Inainte de decalcifiere, verificati suportul capsulei si asigurati-va ca este gol.
2.Goliti rezervorul de apa si, folosind recipientul indicat in sectiunea precedenta, umpleti-l cu jumatate de litru de apa rece si curata.
3.Adaugati o doza de lichid detartrant in rezervorul de apa impreuna cu apa adaugata anterior.
4.Puneti un recipient sub duza masinii de cafea si puneti un recipient cu apa cu amestecul la locul sau.
5.Cu aparatul oprit, apasati butonul de pornire timp de 5 secunde pana cand lumina verde clipeste (modelele manuale, lumina clipeste portocaliu).
6.Selectati cea mai mare cantitate de cafea si rotiti maneta de distribuire in pozitia apa fierbinte.
7.In acest moment, procesul de detartrare a inceput si masina va turna apa timp de aproximativ doua minute. Odata ce s-a terminat cu apa, ledul verde clipeste inca 2 minute. Odata ce este permanent verde, procesul este finalizat.
8.Clatiti aparatul: pe de o parte, clatiti rezervorul de apa pentru a nu ramane detartrant, iar pe de alta parte, pregatiti cateva cafele fara capsule pentru a curata intregul circuit intern.

Iata cat de usor este sa decalcifiati espressorul Dolce Gusto. Acum va puteti bucura din plin de cafea.

 

Cât de des ar trebui să decalcifiez  espressorul Dolce Gusto?

 

Majoritatea manualelor Dolce Gusto recomanda detartrarea aparatului la fiecare trei luni sau dupa 300 de cafele, oricare dintre acestea survine primul.

Aceasta inseamna ca, daca folositi aparatul de cafea des, poate fi necesar sa detartrati mai des. Cateva exemple de frecventa de detartrare sunt prezentate in tabelul de mai jos.

Numarul de cafele pe zi. Frecventa de decalcifiere recomandata
1-2 la fiecare 3 luni
3-4 la fiecare 3 luni
5-8 la fiecare 2 luni
8-10 In fiecare luna
*exemple de frecventa de decalcifiere in functie de utilizare

Frecventa decalcifierii depinde in mare masura si de asa-numita „duritate a apei”, ceea ce inseamna in esenta cate saruri minerale sunt prezente in alimentarea cu apa a orasului tau. In zonele cu duritate mare a apei, va trebui sa decalcifiati aparatul mai des, iar in zonele cu duritate scazuta a apei, cantitatea de intretinere poate fi mai mica.

Unele modele Dolce Gusto, inclusiv Genio, au o lumina care se aprinde in portocaliu pentru a va avertiza ca masina trebuie decalcifiata

Concluzie

Asa ca iata-ne: acestea sunt toate procedurile de urmat daca vrei ca aparatul tau de cafea sa reziste cat mai mult posibil. Curatarea, igiena si decalcifierea regulate va vor ajuta sa evitati defectiunile si sa maximizati adevarata aroma a cafelei dumneavoastra. Speram ca aceste sfaturi de ingrijire va ajuta sa va bucurati de bauturile gourmet zi de zi!

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati: vom fi bucurosi sa va oferim sfaturi suplimentare cu privire la utilizarea si intretinerea aparatului dumneavoastra de cafea.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!