CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Cafeaua grecească: ce este, proprietăți și preparare

Cafeaua grecească: ce este, proprietăți și preparare
Deja o știți, pentru noi cafeaua este un ritual de plăcere și relaxare... dar știai că există oameni care gândesc ca noi? Așa e, și grecii consideră cafeaua un adevărat ritual, evident cu cafeaua lor grecească.

Grecii consideră ritualul cafelei ca pe un mod de viață, așa cum se întâmplă în Italia! Desigur, cafeaua grecească este total diferită, de fapt este mult mai diluată și preparată prin fierbere. Cafeaua grecească seamănă foarte mult cu cafeaua americană, deși are o aromă mult mai intensă.

Ce este cafeaua grecească și cum să o bei

Bineînțeles că atunci când vorbim despre „cafeaua grecească” nu ne referim la produs în sine, ci la metoda de preparare.

La început exista un singur mod de a bea și a pregăti cafeaua grecească și acela era cea fierbinte, preparată ca cea turcească cu folosirea „briki” sau ibricul de alamă, caracterizat prin felul în care boabele sunt comprimate și în tipul de prăjire a cafelei.

În zilele noastre, însă, cea mai populară cafea grecească este cea cu cuburi de gheață, care se consumă evident mai ales vara.

Mai mult, înainte de a solicita o cafea grecească, este necesar să ne hotărâm cum o dorim din punct de vedere al „zahărului”, deoarece acesta este de obicei îndulcită în timpul preparării.

Beneficiile pentru sănătate ale cafelei grecești

Prepararea cafelei grecești prin fierbere are numeroase beneficii pentru sănătate.


Practic toate beneficiile cafelei sunt amplificate de tipul de măcinare (mult mai fină decât de obicei) și de proprietățile păstrate prin fierbere.

Printre principalele beneficii pentru sănătate găsim prevenirea bolilor cardiovasculare.

Cum se prepară cafea grecească

Evident, așa cum am anticipat, avem nevoie de „briki”, adică un ibric de alamă cu mâner lung. Primul pas este să turnăm în briki atâta apă câte cești de cafea dorim să le facem. De obicei nu este recomandat să treci peste 3-4, pentru a obține o calitate optimă.

Apoi trebuie sa adaugam zaharul (dupa gusturile noastre) si cate o lingura de cafea pentru fiecare cana.

Acum trebuie doar să aducem totul la fiert la foc foarte mic. Calitatea cafelei grecești se bazează pe spuma care se formează deasupra, cu cât este mai multă, cu atât cafeaua este mai bună.

Odată ce cafeaua a ajuns la punctul de fierbere se va ridica spre marginea ibricului... cafeaua ta grecească este gata de servit și consumat după câteva minute, timpul necesar pentru ca depunerile să cadă pe fund.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!