CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Cafeaua pe stomacul gol este dăunătoare pentru tine? Să aflăm împreună!

Cafeaua pe stomacul gol este dăunătoare pentru tine? Să aflăm împreună!
Este bine cunoscut faptul ca, cafeaua are numeroase beneficii asupra organismului nostru, calitati despre care am discutat pe larg in acest articol, dar este si adevarat ca daca este băută incorect poate cauza probleme.

Când vorbim despre metode incorecte, ne referim în principal la a lua cafeaua pe stomacul gol!

Unul dintre obiceiurile principale pe care le avem cu toții este să bem cafeaua pe stomacul gol, imediat ce ne trezim dimineața, uneori însoțiți de micul dejun, alteori singură.

Presupunem că, cafeaua de îndată ce te trezești nu trebuie băută de fapt, conform științei, cel mai bun moment pentru a bea cafea este între 9.30 și 11.30 sau când cortizolul, hormonul pe care îl producem doar pentru a ne trezi, a avut deja efectul acesteia.



Dar, lăsând deoparte programele și hormonii, să bei cafea imediat ce te trezești este foarte descurajat, mai ales înainte de a lua un mic dejun bogat.
 

De ce nu ar trebui să bei cafea pe stomacul gol



Cafeaua băută făra a mânca înainte poate duce la probleme de stomac pe termen lung. Motivul este foarte simplu, atunci când bem cafea pe stomacul gol provocăm o creștere a secreției de acid gastric.

Acidul clorhidric eliberat de cofeină ajută de obicei la procesarea alimentelor ingerate (nu întâmplător cafeaua este adesea considerată un digestiv), dar acesta nu este prezent și poate ataca în schimb mucoasele stomacului.

La subiectii deosebit de sensibili acest tip de aciditate ar putea favoriza pe termen lung aparitia unor probleme precum gastrita, arsuri la stomac, reflux gastro/esofagian. Este de la sine înțeles că în mod natural cei care suferă deja de acest tip de afecțiune nu ar trebui bea cafea.



Deci putem consuma o cafea decofeinizată pentru a rezolva problema?

Absolut nu! Este adevărat că majoritatea problemelor derivă din cofeină, dar este și adevărat că toate substanțele aromatice din cafea ne afectează și stomacul.

 

Cum bem cafeaua de dimineață în mod corect


Deci, cum să nu renunți la o ceașcă de cafea aburindă dimineața? Nu, diluarea ei în lapte nu va rezolva problema! Ceea ce trebuie să învățăm să facem este să nu bem cafeaua pe stomacul gol și să o însoțim la un mic dejun bogat. Asta înseamnă că pentru a bea cafeaua corect dimineața trebuie mai întâi să luăm micul dejun și abia apoi să ne răsfățăm cu râvnita noastră ceașcă.

Mai mult, există cei care susțin că o modalitate excelentă de a bea cafeaua dimineața este să o însoțești cu iaurt care nu numai că îi va prelungi efectele benefice, dar va ajuta și stomacul să se simtă mai bine.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!