CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Ce face cafeaua unică?

Ce face cafeaua unică?

Dacă există un lucru care face ca cafeaua să fie unică, aceasta este cu siguranță aroma și parfumul ei. Dar cum obținem rezultatele pe care le cunoaștem? Procesul care afectează cel mai mult aceste caracteristici este prăjirea: atât aroma tipică a cafelei, cât și gustul acesteia depind de aceasta. Prin această fază, cafeaua verde devine comestibilă și capătă profilul aromatic și organoleptic definitiv.


Ce este prăjirea?

 

În termeni simpli, este implementată prin expunerea boabelor de cafea la temperaturi din ce în ce mai ridicate: căldura însăși dezvoltă rezultatele descrise mai sus în boabe. Desigur, creșterea și gestionarea temperaturilor respectă reguli foarte specifice. Vorbim despre prăjirea tradițională, de exemplu, atunci când boabele de cafea sunt plasate într-un tambur mare rotativ și supuse unei surse de căldură cu creștere progresivă. Cu cât gradele cresc mai mult (până în general ajung la 200-230 ° C și rămân acolo timp de aproximativ cincisprezece minute) cu atât puteți observa diferitele transformări ale boabelor. La 100 ° C boabele se usucă, capătă o culoare aurie. Mirosul caracteristic începe și se emană. Peste 150-180 ° C, boabele câștigă volum și dimensiune, par mai strălucitoare și își schimbă din nou culoarea (maro). La 200-230 ° C prăjirea este la nivelul său ideal: boabele de cafea devin deschise, sfărâmicioase și de culoare închisă. Parfumul atinge acum vârful. Un alt rezultat al procesului este pierderea de dioxid de carbon, care continuă chiar și după final. Chiar la finisare, trebuie adăugat un alt detaliu: bobul, după ce a fost expus la o temperatură de aproximativ 230 ° timp de un sfert de oră, este adus rapid la temperatură cu răcirea cu aer, o fază fundamentală pentru a opri prăjirea și a păstra cu atât mai bine aromele. Acordăm atenție importanței timpului: pentru a obține marea varietate de arome disponibile în cafea, avem nevoie de răbdare. Este important să lăsăm boabele să se odihnească, deoarece este important să nu accelerăm procesul.

 

Procedura descrisă recent poate suferi diverse modificări. De exemplu, temperatura inițială poate să nu fie aceeași pentru diferitele tipuri de prăjire, chiar și timpul poate varia. Din acest motiv este corect să vorbim despre „profile de prăjire”: sisteme de control care permit gestionarea procesului de prăjire în termeni de temperatură și timp, care variază nu numai în funcție de tipul de cafea procesată, ci și în funcție de tipul de extracție . și tipul de extracție pentru care va fi destinată cafeaua. Dacă, de exemplu, amestecul este destinat mocha sau espresso, atunci va fi mai întunecat, asigurându-ne că boabele capătă un corp ridicat și o concentrare destul de mare de arome. French press, cafeaua turcească: diferite moduri de extracție au profiluri diferite de prăjire.

 

Pe scurt, dacă vrei cu adevărat să știi totul despre procesul care duce la cafeaua să fie cea mai bună băutură din lume, cu siguranță că un singur articol nu îți poate fi suficient. Sperăm cel puțin ca aceste linii să vă crească setea de cunoaștere ... Și de cafea. Dacă doriți să încercați un amestec care este rezultatul unei prăjiri excelente, cu Capsuleria sunteți răsfățați de alegere. Încercați-le pe toate!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!