CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 LAPTE DE MIGDALE CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Latte art: ce este și care sunt tehnicile de realizare

Latte art: ce este și care sunt tehnicile de realizare
Ați băut vreodată un cappuccino sau un macchiato la bar și ai găsit niște decorațiuni frumoase pe spumă? Nu, nu este un mod frumos pentru barmanul de serviciu de a apăsa un buton, ci o adevărată artă: latte art!
 

Ce este latte art


Latte art este un set de tehnici care vă permit să creați decorațiuni frumoase de diverse forme pe spumă de lapte, așezate pe cappuccino sau cafea. Cele mai clasice, și dacă vrem să fie „simple”, să fie realizate de obicei portretizează inimi, flori și frunze, dar adevărații experți în arta laptelui sunt capabili să reproducă adevărate capodopere, chiar și cu un efect 3D (direct din Japonia), și prin utilizarea coloranților alimentari.
 

Latte art: instrumentele și tehnicile de utilizat


Dar cum sunt create decoratiunile? Ce instrumente sunt necesare?
 

Primul secret pentru a crea un decor perfect este spuma de lapte care trebuie batuta in punctul potrivit. Cappuccino-ul în care vom face decorul trebuie să fie foarte alb. Deci, nu petelor de cafea, altfel începem deja pe picior greșit.
 

Pouring


Tehnica de bază și cea mai răspândită a art latte este turnarea, adică realizarea de desene folosind doar ulciorul de lapte. Mai răspândit cu siguranță nu înseamnă mai simplu... dar cu puțină practică poți obține rezultate excelente. Prin mișcarea ulciorului de lapte în anumite moduri puteți obține nu numai diferite tipuri de modele, ci și diferite nuanțe de culoare.
 

Etching


A doua tehnică cea mai folosită în latte art este gravura. Folosind această tehnică se pot obține forme geometrice, scrieri, animale și așa mai departe. In acest caz se folosesc pixuri speciale cu varf fin si pentru unele modele si topping de cacao care va fi apoi modelat cu ajutorul acestor instrumente.

 

Cappuccino 3D

Ce este cappuccino 3D?

Venit direct din Japonia, cappuccino 3D vede folosirea spumei de lapte pentru crearea unor figuri in relief care "ies" din cana. Pentru a obține acest tip de rezultat ai nevoie de o spumă plină de bule de aer, bătută la maximum.


Latte art necesită multă dexteritate și imaginație. Unii chiar reușesc să reproducă adevărate opere de artă, cum ar fi cele ale lui Van Gogh, prin utilizarea coloranților.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!