CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 LAPTE DE MIGDALE CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Moka nouă: cum să bei o cafea bună imediat

Moka nouă: cum să bei o cafea bună imediat
Deși acum s-au născut modele electrice de aparate de cafea, moka tradițională nu a suferit niciodată criza. Preferata de multi iubitori de cafea, ea continua sa fie cea mai fidela prietena a noastra dimineata, imediat ce ne trezim, gata sa ne ofere o cafea buna pentru a face fata mai bine zilei.
Se poate întâmpla ca la noua moka prima cafea să nu fie tocmai perfectă, dar există un remediu pentru asta, de fapt să vedem împreună cum să bem imediat o cafea bună cu noua moka.
 

3 pași pentru o cafea excelentă cu noua moka

 
 

Spălarea cafetierei moka


Primul lucru de făcut de îndată ce cumpărați noua moka este să o spălați cu atenție înainte de utilizare. Indiferent de calitatea ei, materialul din care este confectionată, indiferent daca este din aluminiu, sticla sau ceramica, moka trebuie spalată pentru a elimina toate reziduurile de la prelucrarea industriala. Este important să folosiți apă caldă și bicarbonat care au putere antiseptică și nu lasă mirosuri. Oțetul, de exemplu, ar avea totuși un efect de curățare bun, dar ar lăsa un miros prea puternic care ar putea rămâne în vasul de moka și ar putea strica gustul cafelei.
 

Folosind noua moka „goală”
 

Cu al doilea pas, moka trebuie umplută cu apă, așa cum se face de obicei, dar filtrul de cafea nu trebuie încărcat. Apa clocotită va trece apoi prin filtru și prin coșul ei, curățând-o de reziduurile de fabricație și de orice mirosuri neplăcute sau după gust în timpul utilizărilor ulterioare. Această operațiune trebuie efectuată de cel puțin două ori la rând și evident că apa scursă va trebui să fie aruncată de fiecare dată.


Da noului moka miros de cafea
 

Ultima fază constă în impregnarea mirosului de cafea în noul moka. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți niște cafele pe care trebuie să le aruncați, adică trebuie să încărcați moka cu apă așa cum facem de obicei și apoi să adăugați doar o linguriță de cafea pudră în filtru. Această operațiune trebuie repetată de cel puțin 2-3 ori. În acest fel noua moka va începe să absoarbă aroma cafelei. Acest lucru se întâmplă deoarece uleiurile și cerurile prezente în cafea eliberează o patina în interiorul filtrului care va acționa ca un izolator de metal.
Întreținerea moka este foarte importantă, după utilizare trebuie întotdeauna spălată cu grijă dar numai cu apă fierbinte. Săpunul nu trebuie folosit niciodată, altfel s-ar putea rupe pelicula izolatoare lăsată de uleiurile de cafea și ar putea lăsa un gust neplăcut de detergent. După spălare, moka trebuie să fie întotdeauna uscată foarte bine pentru a preveni formarea mucegaiului.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!