CUMPARA DE MINIM 199 LEI SI BENEFICIEZI DE TRANSPORT GRATUIT!

Ritualul cafelei în lume

Ritualul cafelei în lume
Moka, paduri, capsule și multe altele! Există multe moduri de preparare a cafelei, fiecare popor are tradiții unice și un mod specific, nu doar de a o prepara, ci și de a o consuma. Un adevărat ritual care îi unește pe toți, diferit în fiecare colț al lumii, dar întotdeauna unic și special. Istoria, cultura, filozofia, cafeaua este întotdeauna subiect de discuție și este un mare agregator social. Secole de tradiții închise într-o „ceașcă”, diferită pentru fiecare țară, ne vorbesc despre numeroasele moduri de exprimare a ritualului cafelei din lume.

Țara în care mergi obiceiul pe care îl găsești: ritualul cafelei în lume

Cafeaua s-a născut în jurul secolului al XV-lea în lumea arabă, unde era cunoscută drept „Vinul Arabiei”, deloc surprinzător una dintre cele mai populare soiuri de cafea se numește Arabica. O tradiție bine înrădăcinată, aceea a consumului de cafea, în țările arabe care se prepară și astăzi prin măcinarea boabelor pe loc, și adăugarea de semințe de cardamom cu o puternică aromă balsamică.

În Turcia găsim o metodă foarte faimoasă de preparare a cafelei, ale cărei videoclipuri sunt populare pe rețelele de socializare și care probabil s-ar fi întâmplat multora să o vadă. Metoda constă în a pune cafea măcinată fin și apă într-un ibric de cupru, numit cevze, cu mâner foarte lung. Este o cafea nefiltrată și deci cu o aromă foarte puternică, îmbogățită adesea cu batoane de scorțișoară.

Va fi surprinzător să știm că în Olanda există obiceiuri legate de ritualul ceștii, de fapt nu mulți știu că olandezii sunt mari iubitori de cafea, și se numără printre principalii consumatori ai acesteia. În Olanda, de exemplu, se consumă un cocktail alcoolic, pe bază de țuică, frișcă și cafea. Chiar și în Norvegia, având în vedere temperaturile ostile, oamenilor le place să consume cafea cu adaos de doze generoase de lichior, de băut dintr-o singură mișcare.

O curiozitate care îi va surprinde pe mulți este că Vietnamul este printre primele țări producătoare de cafea, exportată în toată lumea; în consecință, vietnamezii sunt mari iubitori de cafea și o consumă într-un mod deosebit, adăugând în băutură lapte condensat și gălbenuș de ou crud. Un adevărat sprint de energie pentru a începe ziua!

Cafeaua este consumată și în Japonia și a devenit populară în anii 60, 70 și 80. În Japonia, vizitele la cafenea sunt scurte, o abordare de afaceri care vede cafeaua ca forță motrice din spatele zilei productive.

Încheiem cu o mică bijuterie necunoscută celor mai mulți, delicioasa cafea Touba. Cafeaua Touba este tipică Senegalului și este adesea însoțită de mâncare stradală locală. Pe lângă cafea, băutura are la bază piper și cuișoare, care dau o aromă incredibilă întregului.

Și apoi, este Napoli, locul în care cafeaua dintr-un simplu obiect devine ritual, cultură, socialitate. La Napoli, cafeaua se ia rapid la tejghea, pentru a marca ziua si a pleca cu energia potrivita, sau acasa pentru a te relaxa. Nu întâmplător s-a născut cuccumella în orașul napolitan, sărbătorind „încetinerea”. Pe scurt, în toate ocaziile, singur sau în companie, dar un lucru este cert în Napoli, un espresso bun nu trebuie să lipsească niciodată!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!