CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 LAPTE DE MIGDALE CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Cafea VS Ceai: două băuturi comparate

Cafea VS Ceai: două băuturi comparate
Cafeaua și ceaiul pot fi considerate cele două băuturi „rivale”, deoarece de obicei cine bea una nu mai o bea pe cealaltă. Când vorbim despre ceai ne gândim practic la englezi, cu „ceaiul de la ora 5”, în timp ce atunci când vorbim despre cafea ne gândim, fără îndoială, la italieni cu „cafea la orice oră a zilei”.

Dar, lăsând ironia deoparte, cafeaua și ceaiul sunt într-adevăr atât de diferite?

În general, avem tendința de a ne gândi la cafea ca la băutura energizantă care „nu este bună pentru sănătate” și la ceai ca la o alternativă sănătoasă, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

De fapt, de-a lungul anilor, beneficiile cafelei au fost studiate mult mai mult decât cele ale ceaiului și, în plus, unele studii ar susține că aceste două băuturi au ceva în comun... Deși cercetările efectuate în Țările de Jos nu au fost considerate pe deplin de încredere. , acest lucru ar argumenta că atât ceaiul, cât și cafeaua reduc riscul apariției problemelor cardiovasculare.

Dar altfel, care sunt diferențele dintre ceai și cafea în ceea ce privește sănătatea?
 

Diferențele dintre efectele ceaiului și cafelei asupra sănătății

Cafeina si teina


În primul rând este bine să facem o precizare: Teina și Cafeina sunt același lucru.

Asta e corect! Practic, teina nu există, este doar un termen folosit pentru a indica cafeina conținută în frunzele de ceai. Prin urmare, atât cafeaua, cât și ceaiul conțin cafeină, dar în cantități diferite. O ceașcă de ceai conține aproximativ 40 mg de teină, în timp ce o ceașcă de cafea conține aproximativ 80 mg. In consecinta, ambele bauturi actioneaza asupra sistemului nervos central oferind o actiune stimulativa si energizanta.

 

Beneficiile ceaiului


A vorbi despre ceai în general poate fi destul de limitativ, deoarece există multe soiuri, fiecare cu propriile caracteristici. În orice caz, să vedem proprietățile ceaiului în general.

Ceaiul are proprietăți antioxidante datorită prezenței flavonoidelor capabile să lupte împotriva radicalilor liberi și, în consecință, împotriva îmbătrânirii celulelor. Mai mult, mai multe studii au arătat că flavonoidele sunt o armă excelentă împotriva problemelor cardiovasculare.

Ceaiul este foarte bun pentru hidratare. Se recomandă recuperarea eventualelor lichide pierdute.

Vestea bună pentru linie este că ceaiul nu conține calorii sau grăsimi și este plin de vitamine. Prin urmare, poate fi o gustare excelentă de după-amiază pentru cei care țin dietă, poate însoțit de câțiva biscuiți.

Beneficiile cafelei

Am explorat deja toate beneficiile pentru sănătate ale cafelei, totuși un pic de reîmprospătare nu strică niciodată. Pe lângă efectele stimulatoare asupra creierului și memoriei, cafeaua ajută la digestia, deoarece ajută la stimularea secreției gastrice și biliare.

Te poate ajuta să slăbești, nu pentru că nu are calorii precum ceaiul, ci pentru că ajută la accelerarea metabolismului și la folosirea grăsimilor pentru energie.

Este considerat un aliat împotriva diferitelor boli precum boala Parkinson, diabetul și împotriva cirozei hepatice și, de asemenea, pare să contribuie la prevenirea formării diferitelor tumori.

Deci ceai sau cafea?

O alegere reală nu poate fi făcută decât pentru un factor de preferință. În orice caz, important este să consumi mereu cu moderație.

Descoperă cafeaua si ceaiul La Capsuleria

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!