CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 LAPTE DE MIGDALE CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Care sunt originile cafelei

Care sunt originile cafelei
Planta de cafea aparține familiei Rubiaceae și cea mai cunoscută și mai iubită băutură din lume se naște din semințele ei prăjite și apoi măcinate.

Originile cafelei pornesc de la numele său care derivă din cuvântul QAHWA care în arabă definește toate băuturile vegetale. Cafeaua se numea vin arab.



Există mai multe povești și legende legate de originile străvechi ale cafelei care au adus această băutură atât de iubită cu proprietăți grozave până în zilele noastre.
 

Legende și povești despre originile cafelei

Originile cafelei în Biblie


Se spune chiar că arhanghelul Gabriel l-a pus pe profetul Mahomed să bea cafea pentru a-l vindeca, folosindu-se astfel de proprietățile benefice ale băuturii.

Originile cafelei în Etiopia


Călugării etiopieni în anul 850 d.Hr au descoperit cafeaua datorită caprelor lor care au mâncat boabele acestei plante prețioase.

S-au gândit să culeagă fructele de pădure și să facă un decoct, să-l bea și și-au dat seama de proprietățile incitante și revigorante ale cafelei care i-au ajutat să rămână treji toată noaptea pentru rugăciunile lor.
Cafeaua în Arabia

Cafeaua din Etiopia a ajuns în Arabia și apoi s-a răspândit în întreaga Mediterană. A fost un mare succes, toate popoarele din Marea Mediterană au adoptat instrumentele utile pentru prepararea cafelei. S-au găsit chiar și mărturii care spun despre succesul răspândirii cafelei în acele locuri, de fapt există basoreliefuri pe mormintele beduinilor care povestesc scene din viața cotidiană în care se află și instrumentele pentru prepararea cafelei.
 
Originile cafelei la Constantinopol

Prima cafenea s-a născut la Constantinopol în timp ce în Europa cafeaua a ajuns după mulți ani și numai după cacao și ceai.
 

Originile cafelei în Europa


Prima cafenea a fost construită în 1683 la Viena, după încheierea asediului turcesc. După blocada continentală a lui Napoleon, cafeaua s-a răspândit și în vestul Europei.
 

Probleme religioase cu originile cafelei


Cafeaua era considerată de preoți a fi băutura diavolului din cauza efectelor sale incitante și energice și din acest motiv Papei Clement al VIII-lea i s-a cerut să o interzică pentru a preveni răspândirea ei.

Totuși, se pare că Papa, înainte de a da interdicția, a gustat din ea și, fiind cucerit de gust, a decis să o redenumească drept băutură creștină.

Așa, cafeaua și-a întemeiat originile și în Italia, unde Veneția a fost primul oraș care a amenajat spații publice în care să te poți bucura de cafea.

Puterea economică a acestei băuturi a început să fie și ea înțeleasă și din acest motiv au luat naștere primele cafenele, care au devenit curând o băutură socială așa cum este considerată și astăzi.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!