CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 PACHET DE PASTE BARILLA CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Cum se prepară cafeaua din orz: iată procedura

Cum se prepară cafeaua din orz: iată procedura
Cafeaua din orz este o băutură care înlocuiește cafeaua datorită diferitelor sale proprietăți sănătoase pentru organismul nostru. De exemplu, cafeaua din orz este ideală pentru cei care au nevoie să purifice rinichii datorită prezenței siliciului, dar este excelentă și pentru tratarea cistitei și a inflamațiilor intestinale.



Dar cum se prepară cafeaua de orz? Daca am vrea sa incepem de la prajirea orzului ar trebui sa urmam un proces foarte specific pentru prepararea acestei bauturi, asa ca sa vedem cum se face.

 

Cum se face cafeaua de orz: etapele de preparare

 

Cafea din orz: prăjire
 

Primul pas pentru a obține o cafea bună din orz este prăjirea, pentru care este necesară prăjitorul de cafea. Cele mai bune unelte pentru prăjire datează din epoca țărănească și au putut să dea sămânța prăjită în punctul potrivit, nici crudă, nici arsă. Evident că și astăzi sunt pe piață, chiar dacă sunt un produs de nișă dar în cazuri extreme semințele pot fi prăjite în tigaie dar nu trebuie să fie niciodată în contact direct cu flacăra, altfel există riscul să se ardă.




Măcinarea cafelei din orz
 

Cand boabele sunt bine prajite, trebuie luate de pe foc si lasate la racit. Imediat ce sunt reci, se pun in rasnita de cafea, se macină pentru a obtine o pulbere care se depoziteaza apoi intr-un borcan de sticla inchis ermetic.




Prepararea cafelei de orz cu moka
 

Odată obținută pudra de cafea de orz, moka poate fi încărcată ca și când am pregăti o cafea normală; ai grija totusi, este important sa punem intotdeauna o cantitate mai mica de cafea de orz in filtru decat cea pe care o folosim de obicei la prepararea unei cafele normale.



De fapt, orzul are o compoziție diferită și exercită mai multă presiune. Așadar, pentru o moka de 3 căni, 3-4 lingurițe de pudră de cafea de orz sunt suficiente pentru a obține o cafea excelentă care, desigur, poate fi îndulcită după gusturile tale înainte de a o bea.

DESCOPERĂ CAFEAUA DIN ORZ CASPULERIA

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!