CUMPARA DE MINIM 99 DE LEI SI PRIMESTI UN 1 LAPTE DE MIGDALE CADOU + TRANSPORT GRATUIT DE LA 199 LEI

Cafea monorigine și amestec: tot ce trebuie să știi

Cafea monorigine și amestec: tot ce trebuie să știi
Știți diferența dintre amestec și cafeaua monorigine?
Dacă răspunsul este nu, nu vă faceți griji, după ce ați citit articolul nostru nu veți mai avea îndoieli pe această temă. Și amintiți-vă: cafeaua nu este o simplă băutură, ci o lume de descoperit, fascinantă și gustoasă.
 

Cafeaua monorigine, ce este acestea?


Termenul „monorigine” sau „o singură origine” se referă la cafeaua care provine dintr-o anumită zonă geografică. India, Jamaica, Kenya, Brazilia. În lume există multe zone în care se produce cafeaua cu proprietăți și caracteristici foarte diferite unele de altele.

Cu siguranță, factorii de mediu ai locului fac cafelele de origine unice, dar și tehnicile diferite de procesare, tipice locului de origine.
Mai exact, limitările geografice pot fi și mai stricte: „Cafelele de specialitate” sunt definite ca produse de origine unică obținute din cooperarea unor ferme dintr-o anumită zonă geografică, în timp ce vorbim de „cafele micro lot” dacă boabele de cafea. aparțin aceleiași plantații. Pe scurt, cafeaua de origine unică este călătoria gustului, este explorarea, descoperirea în continuă schimbare, totul într-o simplă ceașcă.
 

 

Ce este, pe de altă parte, amestecul de cafea?


Pe scurt: este unirea mai multor „origini ale cafelei”. Amestecurile sunt rezultatul priceperii tehnice a prăjitorilor, care, prin prăjire și unirea mai multor soiuri, sunt capabili să confere aromei cafelei caracteristici recunoscute, dar pot fi considerate, într-o perspectivă hotărât romantică, și expresii artistice.
Blendingul este arta armoniei, care tinde spre perfecțiunea gustului prin selecția, studiul și unirea diferitelor cafele. Fiecare amestec are propria sa individualitate: de exemplu, amestecul nostru strong se distinge de amestecul nostru soft, prin aroma sa mai puternică, dată de o concentrație mai mare de „Robusta”. Amestecul soft are o aromă mai delicată, rezultatul unei concentrații mai mari de „Arabica”.
Știți care sunt diferențele dintre Arabica și Robusta? Citiți articolele noastre despre ele

Prin urmare, se poate concluziona spunând că cea dintre cafeaua amestec și monorigine nu este un adevărat duel, ci o modalitate de a încerce experiențe diferite. Pe de o parte este farmecul teritoriului de origine, pe de alta certitudinea gustului!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!